Esnek Kızlık Zarı ve Kızlık Zarı Dikimi

Jinekolojide önemli bir yer tutan kızlık zarı dikimi ve esnek kızlık zarı sorunları hakkındaki makalemizde tüm ayrıntıları bulacaksınız.
Esnek kızlık zarı evli olmayan bayanlarda bazen cinsel bir avantaj gibi görünsede nikah masasına oturduktan sonraki ilk gece başlarına bela olabiliyor. Esnek yani penisin vajinaya girişine olanak sağlayan ve yırtılmayan kızlık zarları bazı çevrelerde yanlış anlaşılarak kadına daha önceden cinsel ilişkiye girmiş damgasının vurulmasına yol açıyor.

Kızlık Zarı Nedir ? Nerdedir ? Ne İşe Yarar ? :

Bekaret zarı bayanların bacak arasında perine denilen apışarası bölgesinde küçük dudaklardan hemen sonra vajina girişinden yaklaşık 1 cm içerde lokalize olmuş anatomik bir oluşumdur. Kızlık zarının insan organizmasındaki vazifesi sanki sadece kadının namusunu korumak ve içeri girişleri kaydetmek gibi görünsede aslında cinsel yaşam öncesi anüs ve apış arası bölgesinde bolca bulunan mikropların yukarı yani tahme çıkmalarını ve hassas dengelerle korunan üreme sisteminin ve fallop tüplerinin steril kalmasını sağlamaktır. Yani kızlık zarı yani himen mikroplara karşı bir bariyer oluşturur.

Kızlık Zarı Çeşitleri:

Genel olarak kızlık zarının üzerinde bir veya birçok delik vardır. Bu delikler her ay görülen adet kanamasının dışarı çıkışına izin vermek içindir. Ortada tek delikli kızlık zarları olduğu gibi elek tarzında birçok deliğe sahip zarlarda vardır. İşte esnek kızlık zarı tabir edilen ve bayanların yaklaşık % 10 unda rastlanan ortada tek delikli olupta bu deliğin normalden daha büyük olması durumunda kalibresi düşük penislerin girişinde her hangi bir kanama olmamaktadır. Halk arasında bu tip zarlara " esnek kızlık zarı " adı verilir.

Esnek Kızlık Zarının Faydaları ve Zararları:

İletişim çağında kadın erkek ilişkileri nerdeyse ışık hızına çıkmış durumdadır. Facebook'ta tanışan çiftler aynı gün buluşup akşamı cinsel ilişkiye girebilmektedir. Eskisi gibi romantizm artık kalmamıştır. Tek gecelik ilişkiler hatta evli insanlar bile gün içinde birden fazla kişi ile beraber olabilmektedir. Esnek kızlık zarı bu ortamda bekar ve cinsel aktif bir bayan için avantaj olarak görülebilir. Evlilik öncesi cinsel ilişkiye girdiği ispatlanamaz. Ama yurdum erkeği bunu dinlemeyebilir. Tutucu çevrede büyümüş fakat modern görünümlü lüks arabalarla gezen metroseksuel erkekler sol ellerine yüzüğü taktıktan sonra kadınlarında ayrıntılı cinsel geçmiş araştırmaya kalkabilirler. Özelliklede gerdek gecesi kızlık zarı kanaması olmaz ise büyük sorun çıkartabilirler , durum ailelerinede yansırsa gelinlerinin daha önce cinsellik yaşamış olması alakası olmayan akrabaları bile ilgilendirir hale gelir. Zavallı kızcağız , yok benim kızlık zarım esnekti , o yüzden kanama olmadı diye kendini savunsa bile karşı taraftan şu cevap gelebilir : nerden biliyorsun esnek olduğunu hmm demekki başkası ile denemişsin. Ancak kesin ifadelerle " ben daha önce cinsellik yaşamadım , isterseniz jinekolog muayenesi yaptıralım derse belki durumu toparlayabilir. Jinekolojik muayenede kızlık zarının esnek olduğu tespit edilebilir ama kızın daha önce başka bir erkekle yatıp yatmadığı asla tespit edilemez.

Esnek Kızlık Zarının Tamiri :

Aslına bakarsanız tamir edilecek bir durum yoktur , zaten kızlık zarı sağlam ve yerinde duruyordur. Ama evlilikte sorun yaşamak istemeyen bazı bayanlar esnek kızlık zarlarınıda daralttırarak geçilemez hale getirtmek istiyorlar. Yani zar dikilerek ortadaki delik küçültülür ve vajinaya herhangibir cisim giremez.

Kızlık Zarı Dikim Fiyatları:

Kızlık zarı dikim ücreti operasyonun arzu edilen tipine göre değişmektedir. Kalıcı zar dikimler daha pahalı , geçici kızlık zarı onarımları ise nispeten daha ucuzdur.

Saygılarımla..


Bu blogdaki popüler yayınlar

Esnek kızlık zarı dikimi

Esnek kızlık zarı ilişkiye girdiği anlaşılır mı ?

Esnek kızlık zarı nasıl anlaşılır ? 2020

Yasal uyarılar

Bu blogda yer alan içerikler, 18 yaş ve üstü ziyaretçileri bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır, hekim muayenesi olmaksızın hiç bir şekilde hastalıkların tanı veya tedavisinde kullanılamazlar. Sağlık Bakanlığı 15 şubat 2008 tarih ve 26788 numaralı yönetmeliği 29. maddesi çerçevesi içinde hizmet alanımız sunduğumuz hizmetlerle ilgili konularda bilgilendirme amaçlı tanıtım ve ilan kapsamındadır.

Sağlık Bakanlığı hasta hakları yönetmeliğine göre bizimle iletişiminiz tamamen gizli tutulacaktır. ( Resmi Gazete Tarihi: 01.08.1998 Resmi Gazete Sayısı: 23420 )

Bu blogda anlatılan tedavi ve hastalıklar tamamen bilgilendirme , fikir edindirme amaçlıdır. Makalelerde bilimsel anlatımlar halkın anlayacağı şekle çevrilip sohbet havasında yazılmış olup , yapılan anonim yorumlar ve cevaplar başkaları için geçerli olsa bile sizin için uygun olmayabilir. 5651 sayı ve 23 mayıs 2007 tarihli kanuna göre ziyaretçi yorumlarının içerik sorumluluğu yazan kişilere aittir. Kanunlara aykırı yorumları lütfen bize bildiriniz. Anlatılan cerrahi uygulamalar sadece yazan hekime özel değil , ülkemizde birçok doktor tarafınca uygulanabilen tedavi metodlarıdır.