Esnek Kızlık Zarı 2021

2021 yılında İstanbul'da kızlık zarı dikimi için başvuran veya kızlık zarı dikimi ücreti soran hastaların bir kısmı esnek kızlık zarı olan bayanlardan oluşuyor. Genel popülasyonda bayanlar arasında esnek kızlık zarına sahip olma ihtimaliniz yaklaşık olarak %5 kadardır. Ama sizin başınıza gerdiği anda bu oran birden bire %100e çıkıyor değilmi? Gerçektende sıkıntılı bir durum kızlık zarının esnek olması. Bakış açısınıa göre bazı durumlarda avantaj gibi görünsede bu durumu izah etmek çok zor , kalkıp benim kızlık zarı esnekmiş deseniz , nerden biliyorsun demekki cinsel ilişkiye girmişsin olacaksınız , yada cinsel ilişkiye girdiniz kanama olmadı bu sefer acaba kızlık zarınız önceden bozuldumu diye jinekolog muayenesi istenecek. Ne tarafa baksanız iş çok içaçıcı değil. Ama üzülmeyin çözümü var . Bu yazımızda esnek kızlık zarı ve kızlık zarı dikimi hakkında geniş bilgiler veriyorum , özelliklede himenoplasti yani kızlık zarı diktirme operasyonlarının kürtajın bile üzerine çıktığı günümüzde jinekolojinin ana gündemlerinden biri haline gelmesi bu konuya daha fazla özen gösterilmesi ihtiyacını doğuruyor.

Esnek kızlık zarı nedir ?


Esnek kızlık zarı aslında ortada tek delikli kızlık zarı çeşidinin abartılı bir versiyonudur ve bayanlarda %5 oranında bulunur. Kızlık zarının ortasındaki adet kanının geçmesine yarayan delik olması gerekenden daha büyük olduğu için cinsel ilişkide penisin girişine müsaittir ve birleşme anında yırtılma olmaz sadece içten ayrışarak bekaret bozulması gerçekleşir ama kanama olmadığı için bayan kendini hala bakire zanneder.


Esnek Kızlık zarı çeşitleri

Esnek kızlık zarı aslında birkaç çeşit kızlık zarının genel tanımlaması gibidir , cinsel ilişkide kanama olmayan tüm kızlık zarı çeşitlerine esnek kızlık zarı denmektedir . Aslında ortada tek delikli kızlık zarı çeşidinin abartılı şekli , hilal şeklinde kızlık zarı çeşidi ve kızlık zarının hiç olmaması durumlarıda esnek kızlık zarı olarak bilinmektedir . Yani kanama yoksa esnektir diye biliniyor.

Esnek kızlık zarında kanama olur mu ?


Esnek kızlık zarında tama yakın ihtimalle kanama olmaz , zaten o yüzden böyle bir bahis var, kanama olmuş olsaydı zaten esnek kızlık zarı diye birşey olmazdı. Esnek kızlık zarı çeşitlerinden en fazla ortada tek delikli kızlık zarına rastlıyoruz , cinsel ilişkide ise penisin kızlık zarına dayanlası ve ortadaki tek deliğe yönelerek ordan içeri girmesi esnesında kızlık zarı penisin etrafını sararak genişler ve içten ayrışarak bekaret bozulur ama kızlık zarı kanaması ortaya çıkmaz.

Esnek kızlık zarı nasıl anlaşılır ?


Özellikle ortada tek delikli esnek kızlık zarı daha hiç cinsel ilişkiye girmedende kendini belli eder . Dikkatli bir bayan banyo esnasında veya tuvalette alt tarafını yıkarken kızlık zarının ortasında normalden büyük bir delik olduğunu hissedebilir. Ama en doğrusu bir jinekolog arafında yapılacak olan kızlık zarı muayenesinden geçmektir.

Esnek kızlık zarı dikilir mi ?


Evet , zaten esnek kızlık zarı için tek çözüm flep yöntemi kalıcı kızlık zarı dikimidir , vajina duvarından kaldırılan ince bir mukoza tabakası esnek kızlık zarının eksik olan yerine dikilir ve 20 gün içinde kanayan ve normal bir kızlık zarı elde edilir. Flep yöntemi kalıcı kızlık zarı dikimi fiyatları ise İstanbul'da yaklaşık olarak .... tl ücret seviyelerinden başlar, ama kızlık zarı dikimi ve vajina daraltma aynı seansta isterseniz bu sefer İstanbul'da yaklaşık .... tl kadar masrafınız olacaktır. Kızlık zarı dikim kararı aldıysanız bu sefer acaba hangi jinekoloğa kızlık zarımı diktirsem diye soru işareti oluşabilir , siz en iyisi google amcaya sorun , " kızlık zarı diken en iyi doktor " diya yazıp arattırın , kızlık zarı dikimi fiyatları İstanbul'da artık kürtaj fiyatlarından bile fazla sorulur oldu.


Bu blogdaki popüler yayınlar

Esnek kızlık zarı dikimi

Esnek kızlık zarı ilişkiye girdiği anlaşılır mı ?

Esnek kızlık zarı nasıl anlaşılır ? 2020

Yasal uyarılar

Bu blogda yer alan içerikler, 18 yaş ve üstü ziyaretçileri bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır, hekim muayenesi olmaksızın hiç bir şekilde hastalıkların tanı veya tedavisinde kullanılamazlar. Sağlık Bakanlığı 15 şubat 2008 tarih ve 26788 numaralı yönetmeliği 29. maddesi çerçevesi içinde hizmet alanımız sunduğumuz hizmetlerle ilgili konularda bilgilendirme amaçlı tanıtım ve ilan kapsamındadır.

Sağlık Bakanlığı hasta hakları yönetmeliğine göre bizimle iletişiminiz tamamen gizli tutulacaktır. ( Resmi Gazete Tarihi: 01.08.1998 Resmi Gazete Sayısı: 23420 )

Bu blogda anlatılan tedavi ve hastalıklar tamamen bilgilendirme , fikir edindirme amaçlıdır. Makalelerde bilimsel anlatımlar halkın anlayacağı şekle çevrilip sohbet havasında yazılmış olup , yapılan anonim yorumlar ve cevaplar başkaları için geçerli olsa bile sizin için uygun olmayabilir. 5651 sayı ve 23 mayıs 2007 tarihli kanuna göre ziyaretçi yorumlarının içerik sorumluluğu yazan kişilere aittir. Kanunlara aykırı yorumları lütfen bize bildiriniz. Anlatılan cerrahi uygulamalar sadece yazan hekime özel değil , ülkemizde birçok doktor tarafınca uygulanabilen tedavi metodlarıdır.