Esnek kızlık zarı nasıl anlaşılır ? 2020

Himen çeşitlerinden üzerinden en fazla konuşulan 2020 yılında  esnek kızlık zarı nasıl anlaşılır anlatmadan önce bu yazımızda üzerinde duracağımız, esnek kızlık zarı resmi nasıldır, esnek kızlık zarı nasıl bozulur, esnek kızlık zarı bozulur mu, esnek kızlık zarı nedir, nasıldır, esnek kızlık zarı nasıl anlaşılır nedir, biz kendimiz anlayabilir miyiz, esnek kızlık zarı nasıl anlaşılır ne demektir, kızlık zarının bozulduğu nasıl anlaşılır, esnekse bozulur mu, kızlık zarının esnek olduğu nasıl anlaşılır, kızlık zarı çeşitleri hangileridir, esnek kızlık zarı kanar mı, esnek kızlık zarı doğumda bozulur mu ve esnek kızlık zarı hamileliğe engel midir? alt başlıklarımızdanda bahsediyoruz. Esnek kızlık zarı hakkında merak ettiklerinizi aşağıdaki linke tıklayarak takma isimle bana yorum şeklinde sorabilirsiniz.

Esnek kızlık zarının nasıl anlaşılacağına geri dönersek, tam birleşmeli cinsel ilişkiye girdiğinizde kızlık zarı kanaması gelmemesi durumunda ihtimaller sıklık sırasına göre şöyledir:
1- %85 ihtimalle daha önce cinsel ilişkiye girilmiştir, yada sürtünme, mastürbasyon, vajinaya parmak sokma gibi eylemlerle önceden bekaret kaybebilmiştir.
2- %10 ihtimalle cinsel ilişkide kızlık zarı kanaması çok az olduğu için vajina iç duvarına sıvanmıştır ve gözle görünmez hale gelmiştir. Bu olasılık genelde kızlık zarı yırtıldı ama kanamadı olarak adlandırılır.
3- %5 ihtimalle esnek kızlık zarına sahipsinizdir, zarın ortasındaki adet deliği çok büyük olduğu için penis giriş çıkışları kanamaya yol açmaz. Bu olasılıkta penisin ilk giriş haraketinde kızlık zarı içeri zorlama ile içten ayrışır ve ortadaki adet deliği vajina duvarına kadar genişler, dolayısı ile zar esnek bile olsa kızlık zarı muayenesinde dikkatli bir jinekoloğun gözünden kaçmayacak cinsel ilişkiye girilmişlik izleri söz konusudur.

Esnek kızlık zarı cinsel ilişkide kanama olmaması dışında ancak kızlık zarı muayenesi ile anlaşılabilir.

Kızlık zarı çeşitleri

Birçok bayanda kızlık zarı çeşitleri şaşırtıcı ölçüde birbirinden farklıdır. Ama en sık rastlanan himen şekli ortada tek delikli annüler kızlık zarıdır, hatta toplam popülasyonda yaklaşık %5 rastlanan esnek kızlık zarıda bu tipin ortadaki adet kanı geçiş deliğinin abartılı geniş olduğu modelidir. Bunların dışında elek şeklinde yani cribriform kızlık zarı, köprüsel yani trabeküler kızlık zarı, hilal şeklinde himen ve tam kapalı kızlık zarı yani himen imperfaratusta rastanabilir.

Esnek kızlık zarı

Himen yani kızlık zarının nerdeyse her bayanda farklı olabileceğini etraflıca anlattık, bunlar arasında en fazla sorun teşkil eden esnek kızlık zarı konusunu detaylandırmakta fayda var. Ortada tek delikli kızlık zarı şeklinin bir uç versiyonu olan kızlık zarının esnek olması durumunda ilk cinsel ilişkide kanama olmaz fakat içten ayrışma şeklinde yeni cinsel ilişkiye girildiğini gösterir izler ortaya çıkar. Kızlık zarı muayenesinde çok dikkatli incelendiğinde yakın zamanda ilişkiye girilmişlikle eskide beri giriliyor olmak ayırd edilebilir.

Esnek kızlık zarı nedir ?

Annüler yani ortada tek delikli kızlık zarı modelinin büyük adet delikli alt versiyonu esnek kızlık zarıdır. Birçok kez haberlere konu olan ilk gecede kızlık zarı kanaması gelmemesi durumu nerdeyse esnek kızlık zarı nedir sorusunun cevabı haline gelmiştir. Ama giriş bölümünde anlattığımız gibi kızlık zarı kanı gelmeme durumunun tek sebebi bakirelik zarının esnek olması değildir.

Esnek kızlık zarı kanar mı ?

Himenin elastik olması ile ilgili en sık gelen sorulardan biride esnek kızlık zarı kanar mı şeklinde olandır. Esnek kızlık zarı ile gerdeğe girdiğinizde ortadaki delik büyük olduğu için vajinal duvara ulaşan bir yırtık oluşmaz ve dolayısı ile esnek kızlık zarı kanamaz. Onun yerine içten ayrışmalar oluşur. Bu durum ancak dikkatli bir kızlık zarı muayenesi ile anlaşılabilir.

Esnek kızlık zarı resmi

Blogumuzda esnek kızlık zarı resmi olarak temsili görseller bulabilirsiniz. Gerçek himen resimleri çekmek ve yayınlamak yasaktır. Ama resim üzerindeki esnek kızlık zarı farklarını kendi kızlık zarınıza ayna tutarak karşılaştırma yaptığınızda bir sonuç elde edemeyeceğinizi söylemek isterim, zira vajina girişi yani kızlık zarı görüntüsü vucut pozisyonu ile şekil değiştirir ve anlayamayacağınız görünüme bürünür.

Esnek kızlık zarı nasıl yırtılır ?

Hocam esnek kızlık zarı nasıl yırtılır diye soranlar çok oluyor. Yukarıdada bahsettik aslında ilk cinsel deneyimde esnek kızlık zarı içten ayrışarak yırtılıyor ama vajina duvarına ulaşmadığı için kanama olmuyor, dolayısı ile evlendim kan gelmedi kızlık zarı esnek çıktı ve hala bakireyim diye bir durum genelde yoktur. Ayrıca esnek kızlık zarının hamileliğe ve normal doğuma olumsuz bir etkiside yoktur.

Kızlık zarı dikimi

Hymenoplasty ameliyatları yani halk deyimi ile kızlık zarı dikimi esnek kızlık zarına sahip bayanlarada sıklıkla uygulanır, zira gerdek gecesi kızlık zarı kanaması gelmemesi durumunu karşı tarafa izah etmek bazı durumlarda çok zor olabilir.  İstanbul'da kızlık zarı dikimi 2 farklı metodla uygulanır, kalıcı ve geçici olarak.

Kızlık zarı dikimi fiyatı

İstanbul Avrupa yakasında 2020 senesi şubat sonu itibarı ile kızlık zarı dikimi fiyatının ne kadar olduğunu öğrenmek için Bakırköy'deki muayenehanemizi telefonla arayabilirsiniz, yada WhatsApp üzerinden yazarak güncel fiyat listemizi isteyebilirsiniz. Kanunlar ve etik sebeplerle buraya direkt fiyat yazmıyoruz. Genç bayanlarca en sık tercih edilen flep yöntemi kalıcı kızlık zarı dikimi maliyetinin ise az daha pahalı olduğunu söyleyebiliriz. Vajina daraltma ve labioplasti gibi ek müdahaleleride aynı ameliyat çerçevesine almak isterseniz zar dikim masrafınız artacaktır. Yasal Uyarı : Alakalı yasalar ve etik kurallar dolayısı ile hizmet fiyatlarımızı web sitesinde açıkça paylaşamıyoruz. Telefon veya WhatsApp üzerinden bire-bir iletişim kurarak detaylı fiyat bilgisi alabilirsiniz.




Yasal Uyarılar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esnek kızlık zarı dikimi

Esnek kızlık zarı ilişkiye girdiği anlaşılır mı ?

Yasal uyarılar

Bu blogda yer alan içerikler, 18 yaş ve üstü ziyaretçileri bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır, hekim muayenesi olmaksızın hiç bir şekilde hastalıkların tanı veya tedavisinde kullanılamazlar. Sağlık Bakanlığı 15 şubat 2008 tarih ve 26788 numaralı yönetmeliği 29. maddesi çerçevesi içinde hizmet alanımız sunduğumuz hizmetlerle ilgili konularda bilgilendirme amaçlı tanıtım ve ilan kapsamındadır.

Sağlık Bakanlığı hasta hakları yönetmeliğine göre bizimle iletişiminiz tamamen gizli tutulacaktır. ( Resmi Gazete Tarihi: 01.08.1998 Resmi Gazete Sayısı: 23420 )

Bu blogda anlatılan tedavi ve hastalıklar tamamen bilgilendirme , fikir edindirme amaçlıdır. Makalelerde bilimsel anlatımlar halkın anlayacağı şekle çevrilip sohbet havasında yazılmış olup , yapılan anonim yorumlar ve cevaplar başkaları için geçerli olsa bile sizin için uygun olmayabilir. 5651 sayı ve 23 mayıs 2007 tarihli kanuna göre ziyaretçi yorumlarının içerik sorumluluğu yazan kişilere aittir. Kanunlara aykırı yorumları lütfen bize bildiriniz. Anlatılan cerrahi uygulamalar sadece yazan hekime özel değil , ülkemizde birçok doktor tarafınca uygulanabilen tedavi metodlarıdır.