Esnek kızlık zarı kürtajda bozulur mu ? 2020

2020 senesinde esnek kızlık zarı kürtajda bozulur mu, düşük hapı ( hayati tehlike dolayısı ile kullanımı yasaktır ) kullanarak yapılan tıbbi düşükte kızlık zarı bozulur mu ?  kürtajdan hemen sonra kızlık zarı dikilir mi,  bakirelerde kızlık zarı bozulmadan bebek düşer mi,  bakire bebek düşürme durumunda esnek kızlık zarı birşey olur mu, spontan düşükte kızlık bozulur mu,  esnek kızlık zarına kızlık zarı dikimi yapılır mı ?  bakirelerde kızlık zarı bozulmadan hamile kalınır mı? kızlık zarı esnek olmayan bakireler kürtaj nasıl yapılır ? Cinsel ilişkiye girip aktif seks yaşantısı olan bayanlarda esnek kızlık zarına sahip olmak avantaj gibi görünebilir, aslında kızlık zarı muayenesinde himen esnek bile olsa cinsel ilişkiye ait adet deliği genişlemesi kolaylıkla izlenebilir, bu durumda üstüne üstlük birde istenmeyen gebeliğin tabloya eklenmesi tabloyu arap saçına çevirir. Peki esnek kızlık zarı ile gidip kürtaj yaptırsanız kızlık zarınız bozulur mu ? Genel görünüm itibarı ile esnek kızlık zarı ile bozulmuş kızlık zarı birbirine çok benzerler ve birçok özensiz muayenede birbiri ile kolaylıkla karıştırılabilir, fonksiyon olarakta benzerlik yok değildir, gerek esnek kızlık zarında gerekse bozulmuş kızlık zarında gerdek gecesinde kan gelmesi beklenmez. Durum böyle olunca esnek kızlık zarı ile kürtaj olup bekaretin devam ettiğini düşünmek fazla iyimserlik olabilir.

Vakumlu kürtaj tekniğinde vajina içinden rahme ulaşan çapı 1 cm yi geçmeyen ince malzemeler kullanılır dolayısı ise bakire bayanlara kürtaj yapmak tabiki kızlık zarını bozar ama ortasında büyük bir adet deliği olan esnek kızlık zarı için durum farklıdır, kürtaj kanüllerinin geçirilmesi esnek kızlık zarına zarar vermez, kürtaj öncesi durumla yine aynısı söz konusu olacaktır. Kızlık zarı esnek olupta plan dışı gebeliğe maruz kalan ve kürtaj için başvuran çok hastamız oluyor, bunların bir kısmı kürtaj olup esnek kızlık zarı ile yaşamlarına devam etmeyi, bir kısmıda kürtajla aynı seansta kalıcı kızlık zarı dikimi yaptırmayı tercih ediyorlar, bu tamamen tercih meselesidir.

Esnek kızlık zarı ile normal doğum yaparsanız himeniniz esnek bile olsa vajinal kanaldan kafa çapı 11 cm kadar olan bebek geçeceği için kızlık zarınız parçalanır, buna karşılık sezaryan ile doğum yaparsanız esnek kızlık zarınız aynen kalır , zarar görmez. Yine spontan düşük ile devam eden bir gebeliğiniz sonlandı ise düşen pıhtılar ve parçalar esnek kızlık zarınıza genellikle zarar vermez, ama büyük gebelikler için söz veremem. Esnek kızlık zarının nasıl dikildiği, hangi yöntemin en uygun olduğu ve güncel kızlık zarı dikimi fiyatları için WhatsApp den yazabilirsiniz, veyahut direkt arayınız  kanuni ve etik sebeplerle site üzerine fiyat yazılmaz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Esnek kızlık zarı dikimi

Esnek kızlık zarı ilişkiye girdiği anlaşılır mı ?

Esnek kızlık zarı nasıl anlaşılır ? 2020

Yasal uyarılar

Bu blogda yer alan içerikler, 18 yaş ve üstü ziyaretçileri bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır, hekim muayenesi olmaksızın hiç bir şekilde hastalıkların tanı veya tedavisinde kullanılamazlar. Sağlık Bakanlığı 15 şubat 2008 tarih ve 26788 numaralı yönetmeliği 29. maddesi çerçevesi içinde hizmet alanımız sunduğumuz hizmetlerle ilgili konularda bilgilendirme amaçlı tanıtım ve ilan kapsamındadır.

Sağlık Bakanlığı hasta hakları yönetmeliğine göre bizimle iletişiminiz tamamen gizli tutulacaktır. ( Resmi Gazete Tarihi: 01.08.1998 Resmi Gazete Sayısı: 23420 )

Bu blogda anlatılan tedavi ve hastalıklar tamamen bilgilendirme , fikir edindirme amaçlıdır. Makalelerde bilimsel anlatımlar halkın anlayacağı şekle çevrilip sohbet havasında yazılmış olup , yapılan anonim yorumlar ve cevaplar başkaları için geçerli olsa bile sizin için uygun olmayabilir. 5651 sayı ve 23 mayıs 2007 tarihli kanuna göre ziyaretçi yorumlarının içerik sorumluluğu yazan kişilere aittir. Kanunlara aykırı yorumları lütfen bize bildiriniz. Anlatılan cerrahi uygulamalar sadece yazan hekime özel değil , ülkemizde birçok doktor tarafınca uygulanabilen tedavi metodlarıdır.